LANDMEETKUNDIG EN ADVIESBUREAU

Bel: 026 - 47 222 71

PvmG Groen 12
6666 LP Heteren
info@meetbv.nl

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO verklaring van Landmeetkundig en adviesbureau Meet B.V.

De directie van Meetbv verklaart dat:

 1. Wij ons bewust zijn, dat ons handelen invloed heeft op de omgeving en de maatschappij enwij de negatieve afdruk hiervan willen reduceren, of liever nog, geheel weghalen.
 2. Wij kiezen voor het geven van aandacht aan duurzaamheid in verband met onzebedrijfsvoering.
 3. Wij kiezen voor het respectvol omgaan met iedereen die wij tegen komen.
 4. Wij kiezen voor het steunen van organisaties op gebied van maatschappelijk werk en natuur en ook om ons reclamebudget zo veel als mogelijk op dit vlak te besteden.
 5. Wij kiezen voor het creëren van een schone en veilige werkomgeving voor onze medewerkers en ook voor “omstanders”.
 6. Wij dit alles daar waar mogelijk onderling en naar buiten toe communiceren om het proces van verbetering levend te houden.

Heteren,1 mei 2019.

Ruud Mantel

CO2 prestatieladder 

 

co2 prestatieladderWij zijn ons bewust van het milieu en daarom actief bezig met het reduceren van onze CO2-uitstoot. De CO2-prestatieladder is een norm om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat hierbij voornamelijk om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van steeds duurzamere energie. Meer hierover is te vinden op de site van SKAO.

De CO2-prestatieladder is voor ons het aangewezen instrument om onze emissie inventarisatie ofwel CO2-print in kaart te brengen, reductie na te streven en dit actief met betrokkenen om ons heen te bewerkstelligen. Wij streven ernaar om in de zomer van 2019 gecertificeerd te worden voor de CO2-prestatieladder op niveau 3. Wij zullen dan ons certificaat publiceren op deze website onder het kopje certificaten.  In onze portfolio op www.SKAO.nl kunt u onze inzichten en plannen inzien. Tevens lichten wij deze in dit overzicht toe.

Het begint allemaal met inzicht in de bestaande CO2-uitstoot. We hebben een emissie inventarisatie sheet ontwikkeld waarin onze emissie CO2-footprint wordt gemeten en waarmee we dit inzichtelijk kunnen maken.

CO2 Prestatieladder Meetbv

Vanuit deze inzichten hebben wij onze reductiedoelstellingen voor 2019 tot 2021 opgesteld.

reductiedoelstellingen voor 2019 tot 2021

Dit denken wij te realiseren door de volgende maatregelen uit te voeren in 2019:

 • Vervangen van minstens 1 auto door een elektrische auto.
 • Oriënteren op toepassen van groene stroom, of door plaatsing van zonnepanelen of door inkoop groene stroom.
 • Oriënteren op LED verlichting voor de verlichting van het kantoor.
 • Mogelijkheden tot een beter kantoorgebruik onderzoeken
 • Werknemers zullen naar ideeën gevraagd worden en de haalbaarheid van deze ideeën zal onderzocht worden.

Om creatief te blijven zoeken naar mogelijkheden van CO2 reductie zijn wij een participatie begonnen bij Nederland CO2 neutraal, waar we door middel van werkgroepen ernaar streven ideeën op te doen om de CO2 uitstoot te reduceren. Meer informatie over Nederland CO2 neutraal vindt u hier.

Via deze pagina op onze website brengen wij u periodiek op de hoogte van ons CO2-presteren. Tevens hebben wij intern een communicatiestructuur opgezet waarin we onze interne en externe communicatie hebben omschreven. Heeft u vragen, opmerkingen en/of verbeteringen over ons CO2 beleid dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onze VGM-coördinator.

Heteren, 18 juni 2019

R.C. Mantel, directeur Landmeetkundig en Adviesbureau Meet B.V.

 

DOWNLOADS: 

pdfMeetBV_CO2_certificaat.PDF16/07/2019

pdfMeetbv_CO2_2018_.pdf03/07/2019

pdfMeetBV_CO2_2019_hj1.pdf