Bel: 026 - 47 222 71

PvmG Groen 12
6666 LP Heteren
info@meetbv.nl

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO verklaring van Landmeetkundig en adviesbureau Meet B.V.

De directie van Meetbv verklaart dat:

  1. Wij ons bewust zijn, dat ons handelen invloed heeft op de omgeving en de maatschappij enwij de negatieve afdruk hiervan willen reduceren, of liever nog, geheel weghalen.
  2. Wij kiezen voor het geven van aandacht aan duurzaamheid in verband met onzebedrijfsvoering.
  3. Wij kiezen voor het respectvol omgaan met iedereen die wij tegen komen.
  4. Wij kiezen voor het steunen van organisaties op gebied van maatschappelijk werk en natuur en ook om ons reclamebudget zo veel als mogelijk op dit vlak te besteden.
  5. Wij kiezen voor het creëren van een schone en veilige werkomgeving voor onze medewerkers en ook voor “omstanders”.
  6. Wij dit alles daar waar mogelijk onderling en naar buiten toe communiceren om het proces van verbetering levend te houden.

Heteren,1 mei 2019.

Ruud Mantel

CO2 prestatieladder 

Vanuit onze zorgen om het milieu zijn wij actief bezig met het reduceren van onze CO2-uitstoot.Co2 prestatieladder

Daartoe zijn wij sinds 2019 gecertificeerd voor de CO2‐prestatieladder op niveau 3. In onze portfolio op www.SKAO.nl kunt u onze inzichten en plannen inzien. Tevens lichten wij deze in dit overzicht toe.

Hiertoe maken we jaarlijks onze emissie inzichtelijk:

 emissie_2020jaar.PNG

Vanuit deze inzichten hebben wij de gerealiseerde reductie in 2020 vergeleken met 2018 en met onze verwachtingen voor 2020.

reductie_2020.PNG

Hieruit blijkt dat we voor scope 1 onze doelstelling van een reductie van 17,5 % over 3 jaar al behaald hebben, maar voor scope 2 nog lang niet. Eén van de belangrijkste maatregelen om in scope 2 de reductie te realiseren was de overstap op groene stroom van Nederlandse bodem. Dit is niet doorgevoerd in 2020. Een tweede middel om de uitstoot te verlagen was overstap op LED verlichting. Voor de buitenverlichting is dit volledig doorgevoerd.

Voor 2021 zullen we wederom kijken of de overstap naar groene stroom van Nederlandse oorsprong gerealiseerd kan worden. En de toepassing van LED verlichting binnen zal nader onderzocht worden.

Om creatief te blijven zoeken naar mogelijkheden van CO2 reductie zijn wij een participatie begonnen bij Nederland CO2 neutraal, waar we door middel van werkgroepen ernaar streven ideeën op te doen om de CO2 uitstoot te reduceren. Meer informatie over Nederland CO2 neutraal vindt u hier. https://nlco2neutraal.nl

Via deze pagina op onze website brengen wij u periodiek op de hoogte van ons CO2-presteren. Tevens hebben wij intern een communicatiestructuur opgezet waarin we onze interne en externe communicatie hebben omschreven. Heeft u vragen, opmerkingen en/of verbeteringen over ons CO2 beleid dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onze VGM-coördinator.

 

Heteren, 23 maart 2021

R.C. Mantel, directeur Landmeetkundig en Adviesbureau Meet B.V.

 

DOWNLOADS: 

pdfMeetBV_CO2_certificaat

pdfMeetbv_CO2_2018

pdfMeetBV_CO2_2019_hj1

pdfMeetBV_CO2_2019jaar

pdfMeetBV_CO2_2020hj1

pdfMeetBV_CO2_2020jaar