Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO verklaring van Landmeetkundig en adviesbureau Meet B.V.

De directie van Meetbv verklaart dat:

  1. Wij ons bewust zijn, dat ons handelen invloed heeft op de omgeving en de maatschappij enwij de negatieve afdruk hiervan willen reduceren, of liever nog, geheel weghalen.
  2. Wij kiezen voor het geven van aandacht aan duurzaamheid in verband met onzebedrijfsvoering.
  3. Wij kiezen voor het respectvol omgaan met iedereen die wij tegen komen.
  4. Wij kiezen voor het steunen van organisaties op gebied van maatschappelijk werk en natuur en ook om ons reclamebudget zo veel als mogelijk op dit vlak te besteden.
  5. Wij kiezen voor het creëren van een schone en veilige werkomgeving voor onze medewerkers en ook voor “omstanders”.
  6. Wij dit alles daar waar mogelijk onderling en naar buiten toe communiceren om het proces van verbetering levend te houden.

Heteren,1 mei 2019.

Ruud Mantel

MVO en CO2

Landmeetkundig en adviesbureau Meet B.V.
PvmG Groen 12
6666 LP Heteren
Tel. 026 - 47 222 71
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CO2 prestatieladder 

Voortgang CO2 reductie 2021.

Vanuit onze zorgen om het milieu zijn wij actief bezig met het reduceren van onze CO2‐uitstoot.

Daartoe zijn wij sinds 2019 gecertificeerd voor de CO2‐prestatieladder op niveau 3. Als eerste maken we jaarlijks onze emissie inzichtelijk:

Vanuit deze inzichten hebben wij de gerealiseerde reductie in 2021 vergeleken met 2018 en met onze verwachtingen t/m 2021.
Hieruit blijkt dat we voor scope 1 onze doelstelling van een reductie van 17,5 % ruim behaald hebben, maar voor scope 2 niet. Eén van de belangrijkste maatregelen om in scope 2 de reductie te realiseren was de overstap in 2020 op groene stroom van Nederlandse bodem. Dit is pas in 2e kwartaal 2021 doorgevoerd. Hiermee is het verschil in scope 2 volledig verklaard. Dit jaar verloopt het CO2 certificaat. Voor verdere reductie van de uitstoot en verlenging van het certificaat zijn nieuwe doelen opgesteld.

Vastgestelde maatregelen zijn het aanschaffen van op afstand uitleesbare apparatuur (scope 1 -0.4 ton) en aanschaffen Ledverlichting (leidt alleen tot lager stroomverbruik, niet tot lagere emissie doordat we groene stroom gebruiken). De overstap op groene stroom in 2021 leidt nog tot een  reductie van 4,2 ton CO2 in scope 2.

Daarnaast zullen dus extra mogelijkheden voor de reductie van onze uitstoot onderzocht moeten worden.

Om creatief te blijven zoeken naar mogelijkheden van CO2 reductie zijn wij een participatie begonnen bij Nederland CO2 neutraal, waar we door middel van werkgroepen ernaar streven ideeën op te doen om de CO2 uitstoot te reduceren. Meer informatie over Nederland CO2 neutraal vindt u op https://nlco2neutraal.nl.

Dit is ook terug te vinden op de website van de CO2 prestatieladder via www.CO2-prestatieladder.nl

Via deze pagina op onze website brengen wij u periodiek op de hoogte van ons CO2-presteren. Tevens hebben wij een communicatiestructuur opgezet waarin we onze interne en externe communicatie hebben omschreven. Heeft u vragen, opmerkingen en/of verbeteringen over ons CO2 beleid dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onze VGM-coördinator.

Heteren, 17 maart 2022
R.C. Mantel, directeur Landmeetkundig en Adviesbureau Meet B.V.

 

Downloads: 

Meetbv CO2 certificaat

Meetbv CO2 2018

Meetbv CO2 2019hj1

Meetbv CO2 2019jaar

Meetbv CO2 2020hj1

Meetbv CO2 2020jaar

Meetbv CO2 2021hj1

MeetBV CO2 2021jaar

Wij werken samen met o.a.

Copyright © Meet BV | Webdesign Buro Blûn | Privacyverklaring