LANDMEETKUNDIG EN ADVIESBUREAU

Banner Drone

Bel: 026 - 47 222 71

PvmG Groen 12
6666 LP Heteren
info@meetbv.nl

  • Home
  • LUCHT
  • Luchtfoto’s, orthomosaic en 360° panorama

Luchtfoto’s, orthomosaic en 360° panorama

Luchtfoto’s zijn niet alleen bedoeld als een mooi plaatje voor makelaars bij de verkoop van huizen. Ze kunnen ook een duidelijker beeld geven van de actuele situatie op bedrijventerrein of bouwplaatsen.

Een orthomosaic is een geometrisch gecorrigeerde luchtfoto, bestaande uit vaak vele honderden losse luchtfoto’s. Omdat een orthomosaic geometrisch gecorrigeerde is, kan deze worden gebruikt als ondergrond voor technische-tekeningen (vergunningstekening). Dit resulteert in een verhelderende tekening die nu ook leesbaar is voor niet technische mensen. Ook kan een orthomosaic worden gebruikt bij de inventarisatie van vegetatie.

360° panorama’s zijn luchtfoto’s waarbij men 360 graden door de gehele foto heen kan draaien zoals in het onderstaande voorbeeld. Dit soort foto’s zijn uitermate geschikt om veranderingen visueel te monitoren, over bijvoorbeeld een bepaalde periode. De foto’s zijn te gebruiken op een desktop pc/Mac, op een mobiele telefoon Android/IOS of in virtual reality door middel van een virtualrealitybril.

test8 klein