Skip to main content

Banner Adviesbureau

Volumebepaling grondstromen

Sinds haar oprichting is Meetbv ervaren in het bepalen van volumes. Zowel bij projectontwikkeling als bij de uitvoering zijn wij betrokken bij projecten van onze klanten. Onze diensten bestaan uit het inmeten en uitwerken op tekeningen van bestaande en te ontwikkelen situaties. Volumeberekeningen, profielen en hoogtelijnenkaarten vervaardigen wij op basis van een DTM (Digitale Terrein Model). Het gebruik van moderne meet- en peilapparatuur stelt ons in staat 3D-situaties, zowel boven als onder de waterlijn te bepalen en in beeld te brengen. Zowel in hoeveelheden als in beeld kunnen wij volumes en situaties uitwerken.

Boven water

Met behulp van GPS of Total Station en met drones meten wij depots (voorraden) zand, grind en klei. Ook voor werken in de GWW meten wij ontgraven en verwerkte hoeveelheden grond, zand en bouwmaterialen. Met Autocad en aangepaste applicaties (LDD en Civil) worden de metingen verwerkt tot tekeningen en hoeveelheden berekend.

Onder water

Het peilen van bestaande waterpartijen doen wij vanaf 1 meter waterdiepte. Met onze aangepaste software wordt periodiek volgens hetzelfde vaarpatroon de waterpartij gepeild. Daarmee verkrijgen we een betrouwbaar beeld van de waterbodem. Door twee gevaren modellen te vergelijken kunnen wij verschillen in de waterbodem visualiseren en hoeveelheden berekenen.

Voor kleinere en moeilijk toegankelijke wateren beschikken wij over een lichte aluminium boot, die over kleinere afstanden met de hand is te verslepen. Voor de met auto en trailer bereikbare wateren beschikken wij over een dichte aluminium peilboot. Met deze kleine vloot en apparatuur peilen wij in wateren met een diepte variërend van 1 meter tot 60 meter. Wateren met sterke stroming of flinke golfslag zijn voor ons de enige beperking.

Wilt u meer informatie over wat de mogelijkheden zijn op uw project?
Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel via 026-47 222 71

Volumebepaling grondstromen

Landmeetkundig en adviesbureau Meet B.V.
PvmG Groen 12
6666 LP Heteren
Tel. 026 - 47 222 71
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.