Skip to main content

Banner Adviesbureau

Tekenwerk

Schetsontwerp - Voorlopig ontwerp - Definitief ontwerp (SO-VO-DO)

Het schetsontwerp (SO) is een eerste vertaling van de wensen van de opdrachtgever. Als de richting van het schetsontwerp goed is, wordt het verder uitgewerkt in het voorlopig ontwerp (VO). In het voorlopig ontwerp worden de ontwerpen meer gedetailleerd getekend. Voordat het voorlopig ontwerp afgerond wordt, wordt nog getoetst of het binnen het budget past. Pas wanneer het voorlopig ontwerp officieel is goedgekeurd door de opdrachtgever en er opdracht is gegeven om het verder uit te werken begint de definitieve ontwerpfase (DO). Aan het einde van het definitief ontwerp is het ontwerp klaar. Alle gegevens zijn dan bekend. Voordat het definitief ontwerp afgerond wordt, wordt nog getoetst of het binnen het budget past. Zo nee, dan wordt het definitief ontwerp aangepast. Zo ja, dan is het definitief ontwerp afgerond.

Kabels en Leidingen Informatie Centrum

Bij het maken van landinrichtingsplannen rijst vaak de vraag of men kabels en leidingen tegenkomt.

Deze gegevens kunt u eenvoudig op (laten) vragen bij het kadaster. Meet bv kan u van dienst zijn bij het opvragen en verwerken van deze gegevens in tekeningen. Hierbij is het doel om te visualiseren waar u diverse kabels en leidingen aan kan treffen. Van de grote hoeveelheid documenten die u ontvangt  van de diverse beheerders maken we een overzichtelijke situatietekening in de NLCS.

Het resultaat wordt gepresenteerd als tekening met hierop uw plan en de indicatieve ligging van de diverse kabels en leidingen. Aan bovengenoemde tekening/product kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte ligging van kabels en leidingen zal in het veld nader bepaald moeten worden.

Revisie straatwerk en riolering

Voor pas aangelegd straatwerk en riolering verzamelen wij informatie om het werk te controleren. Het straatwerk, de putten van de riolering en het landschap daartussen worden met een GPS-meettoestel ingemeten. Deze informatie zorgt, eenmaal uitgewerkt, voor een nauwkeurige kaart van dit landschap. Foto's zorgen voor visuele ondersteuning van de gemeten punten.

De Nederlandse CAD Standaard (NLCS)

De Nederlandse CAD Standaard (NLCS) voor civieltechnisch tekenwerk wordt een steeds meer gebruikte richtlijn voor tekeningen. Uiteraard maakt Meet bv gebruik van de NLCS. Belangrijkste doelstelling van deze landelijke tekenstandaard is om meer eenheid in civiele tekeningen te krijgen, zodat de uitwisseling tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers efficiënter verloopt. Op deze wijze draagt de NLCS bij aan een kwaliteitsverbetering en kostenbesparing in de gehele keten. De NLCS bevat afspraken die gaan over het uiterlijk van de tekening en de bestandsopbouw van tekenwerk.

Wilt u meer informatie over wat wij voor uw projectkunnen betekenen?
Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel via 026-47 222 71

Tekenwerk

Landmeetkundig en adviesbureau Meet B.V.
PvmG Groen 12
6666 LP Heteren
Tel. 026 - 47 222 71
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.